Szerintem

Szokásom, hogy itthon zene helyett youtube beszélgetéseket hallgatok háttér”zajként. Legutóbb egy Várkonyi Andrea-interjút kapcsoltam be, miközben a konyhában tettem-vettem. Arról faggatták, miért kezdett el pszichológiát tanulni. Elmagyarázta, hogy ő olyan személyiség, akinek szüksége van másod, akár harmad tevékenységre (hobbiként?), hogy a fő munkáját ne unja meg, ne fásuljon bele a mindennapokba.

Ebben magamra ismertem. Én sem tudok csak egy dolog mellett elköteleződni. Szükségem van más érdeklődési és tevékenységi körre is, hogy a legtöbb síkon megélhessem önmagamat.

Talán ezért sincs kedvenc könyvem, kedvenc virágom, kedvenc színem, kedvenc akármim, mert mindig valami más tetszik. Persze, tudok felsorolni könyveket, amik nagy hatással voltak rám, és akár egy színt is megnevezni, ami a szívem csücske, vagy egy virágot megcsodálni, de aztán jön a következő, ami ugyanolyan szép, és máris abban gyönyörködöm.

Ez azt jelentené, hogy nem vagyok hűséges? Szerintem nem. Csak kíváncsi, érdeklődő és nyitott.
Mindemellett elköteleződő.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..