Időjárás és tekerés

Még szokom a lakásom téli klímáját. Sajnos, egyelőre nem tudom lecsavarni a fűtést a szobámban, így ha kell, ha nem, adott a melegítés (egyébként is a forduló csövek miatt). Az erkélyajtó egyik szárnya állandóan be van döntve, s úgy hűtök valamicskét napközben a szobán.

Ahogy az elmúlt éjszakákon rájöttem, muszáj jobban kinyitnom éjjelre. Az elmúlt években megszoktam a sokkal hűvösebb helyiséget (még az albérletben is), és a kb. 24 C fok nekem nagyon meleg, különösen alváshoz.

Még arra kell megoldást találnom, hogyan párásíthatom a szoba levegőjét. Nem elég, ha kiteregetek. Ugyan tettem egy fém edényben vizet a radiátorral, de szerintem abból alig párolog valami. Szerintem előszedek egy régi törölközőt, és azt terítem benedvesítve a radiátorra. Régen is alkalmaztam ezt a módszert a gyerekeim szobájában, mikor kisebbek voltak, és éppen este nem volt kimosott ruhaneműjük, amit másnap reggelig meg kellett szárítani.

Mikor még egy-két évesek volt a nagyobbik, az akkori panel lakásunkba muszáj volt beszerezni egy melegpárásítót a szobájába. Csészealj űrhajó alakja volt, és ha azt beüzemeltük, akkor egy idő után folyt a víz az ablakon a felgyülemlett pára miatt.

Még nem veszek ilyen készüléket. Először jön a radiátor kiiktatása, aztán meglátom, hogyan alakul a következő téli időszak.

Ma reggel görgőztem is. Megígértem az edzőmnek, hogy hétvégén felszerelem a kerékpáromat a görgőre, és e héttől adhat tekerős edzést.

Nem sok kedvem volt felülni a bringára, talán pont a meleg miatt, de jól kinyitottam az erkélyajtót (kinn -10 C fok volt), a youtube-on előkészítettem nézésre két beszélgetős műsort, és nekiálltam biciklizni. El is felejtettem rögtön, mennyire nem akaródzott az edzés, és ez tartott kb. 50-55 percig. Utána már fészkelődtem a nyeregben, mert kezdett kényelmetlen lenni. Azért ez is siker, hogy egy másfél hónap kihagyás után ennyit kibírt a bicikli nyergében a hátsóm. (A végére lefagyott a lábfejem….)

Remélem, jól bírja az egyre emelkedő időtartamú futást a lábam, és áttérhetek a heti öt darab futóedzésre. Így majd a biciklizés átfordul “kötelező edzésből” szórakozássá.Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..