még mindig az ízületeim

Próbaként elkezdtem szedni egy gyógynövényes tablettát, ami elméletileg vízhajtó hatású. E mellé becsatlakoztattam a zöld tea ivását.

Eddig annyit észleltem, hogy éjjel, mikor szokásom szerint felébredtem és kimentem wc-re, valóban pipiltem. Egyelőre az ízületeim körül ugyanúgy megvan a duzzanat.

Fura, hogy csak a főbb ízületek ennyire terheltek. Az ujjaim, legyenek azok a lábfejemen vagy a kezeimen, ugyanolyan vékonyak maradtak.

Gondoltam arra, hogy teszek a bokáimra ödémát csökkentő ragasztást kineztape-pel, de nem tudom, hogy meddig ragasszam fel, hogy meddig vezesse el a folyadékot a bokáimtól, ugyanis a térdem is gáz.

Az edzéseimet csinálom tovább, mert “sz@rok bele, szól a zene”, és jobb ötletem nincs. Bár reggelente a bemelegítésig folyamatosan fontolóra veszem, hogy kihagyom az aznapi edzést, de aztán mindig bebizonyosodik, hogy hiba lett volna, ha megteszem, azaz nem futok, biciklizek vagy erősítek. Az ízületeim ugyan nem lesznek sokkal vékonyabbak, de legalább be vannak mozgatva, és talán nem erőltetődnek meg.

Ami az éjszakai felébredést illeti! Tegnap a nagyobbik gyermekkel az ikejában voltunk neki íróasztalt venni. Muszáj volt a segítségét kérnem, mert tudtam, hogy a doboz 34 kg körül lesz, ezt pedig a korábbi tapasztalataimból kiindulva, nem tudom se felemelni, se a negyedikre felcipelni – egyedül.

Szóval, megvettük, elmentünk a raktárig felvenni, hazavittük, és az éppen hazaérkező szomszédfiú segítségével a lakásig feljuttattuk. A nagyobbik gyerek még lement az autóhoz a lent maradt csomagjainkért, és miután összepakolta, amit el szeretett volna vinni magával a koliba, otthagyott.

Időben lefeküdtem aludni, és egyszer csak felriadtam. Úgy éreztem, hogy nagyon kell pisilnem, így kibotorkáltam a wc-re. Éppen nyitottam az ajtaját, mikor hallottam, hogy a bejárati ajtó zárjába valaki bedugja kívülről a kulcsot és nyitja. Kizárásos alapon sejtettem, hogy valamelyik gyermekem lehet (neki van rajtam kívül kulcsuk a lakáshoz), és hogy ne ijedjen meg, fel is kapcsoltam a villanyt a wc-ben, ami a bejárati ajtóval szemben van pár méter távolságban. A nagyobbik gyermek lépett be az ajtón, és szabadkozva húzta elő kérdő tekintetemre és szavaimra (Hát te?!) a zsebéből az autó kulcsát, mert nála maradt. Nagyon megköszöntem neki, de leginkább azt, hogy ilyen lelkiismeretes. Éjnek idején (fél 11 volt) képes egy-egy órát utazni, hogy visszahozza a kulcsot nekem.

Reggel pedig eszembe jutott, hogy nagy gondban nem lettem volna, ha nem ilyen rendes, vagy nem veszi észre, hogy nála van, mivel a pótkulcs ott lapul a táskám mélyén.


Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..