Túl-túl

A múlt hét is gyorsan eltelt. Mivel kisebb felújítás van és volt a melóhelyen, csak egy napot voltam benn az irodában. Jó volt itthon dolgozni.

A telihold az alvásomra tett jótékonyhatását újfent élveztem tegnap estig. Mélyen és jókat aludtam hétközben. Még péntek és szombat éjjel is tíz-tíz órát sikerült aludnom. Mindezt töröltem semmivé a múlt éjszaka öt darab alvással töltött órájával, amit legalább 3-4 felébredéssel tarkítottam. Végül 3 óra tájban kiment minden álom a szememből amiatt, hogy a jobb talpam viszketett, illetve egy szúnyog döngicsélt a fülembe. Valószínűleg a talpamat is e dög szurkálta viszketősre.

A múlt hét lelkileg nyugodtabb volt, nem rémlik, hogy történt volna valami említésre méltó. Hétfőn még munkakezdés előtt elmentem egy órát gyalogolni a patakpartra, és onnan az aldiba bevásárolni. Majd haza dolgozni. Kedden reggel egy erősítőedzéssel kezdtem a napot. Futóedzéstervet szerdától már kaptam, így a következő két nap jöhetett a futás.

Még csütörtök este elmentem táncolni, bár inkább legszívesebben aludtam volna. Persze, nem bántam meg, hogy inkább egy órát táncikáltam.

Pénteken megint erősítés, szombaton pedig egy óra futás. Ez eddig elég szépen ment, bár már szombaton csak azzal tudtam rávenni magam a futócipő felhúzására, hogy fel kellett adnom egy üdvözlőlapot az unokahugomnak. Úgy gondoltam, ha postáig el tudom vonszolni a hátsómat (kb. 5-7 perc futás), utána már könnyebben megy a többi.

Ment is, és nem is bántam meg.

Viszont vasárnap már annyira motiválatlanul ébredtem, hogy vonzóbb volt a nagytakarítás a szobámban, mint a futás. Úgy látszik, hogy túlterheltnek érzem magamat, s nem fizikailag.

A tavalyi évem tavasztól csak a kötelezően csinálandó dolgokról szólt. Majd ez év eleje a lakás rendbetételéről, dobozok kipakolásáról, dolgaink elhelyzéséről szólt. Miután ez nagyjából megvolt, jöhetett az álláskeresés. Kis nyugalmat augusztus közepétől szerettem volna: két hét szabadságot minden kötelesség nélkül. És ez vonatkozott volna a futóedzésekre is. Már jóval előtte pedzegettem az edzőnél, hogy a szabim alatt nem fogok edzésterv szerint futni. Ez akkor esett kútba, amikor bevállaltam az októberi maratont….

Becsülettel készültem, mentem futni, ahogy elő volt írva. Egyébként sem vagyok egy lógós, ritkaságba megy, ha kihagyok edzést. Régen még sérüléssel is futottam (az edzőmnek nem mondtam, hogy fáj valamim), de ma már erről leszoktam. Kérek pihenőt.

A maraton után nem éreztem, hogy annyira, de annyira fáradt lennék. Egy hét kihagyás után már futottam is. S valóban! Fizikailag bírom a terhelést, de már vágyom a kötetlenségre. Arra, hogy a hétvégém egyik napja se arról szóljon: menni kell futnom.

Ezt éreztem vasárnap reggel is. Az ürügyet, hogy kihagyjam az aznapit, a bal vádlim fájdogálása adta. Inkább nekiestem a szobámnak: függönyök leszedése, mosára, erkényablakok pucolása, szekrények portalanítása, stb. Legalább elkezdtem a téli nagytakarítást…

Hogy a napi 10 ezer lépés is meglegyen, elmentem ebéd után két órát gyalogolni a patakpartra.

S hogy mitől nem tudtam egy normálisat aludni?! Talán attól, hogy ma hétfőre virradt a nap.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..