Ünnep és utána

Összességében a karácsony jól telt. Hazautaztunk a szüleimhez, ahol már a tesómék csütörtök este óta vendégeskedtek.

Mindig egy kicsit zavarban vagyok, amikor újra találkozom velük, de aztán, ha hosszabb időt töltök velük, mint most, ez elmúlik.

Két éjszakát maradtunk. Az egyik helyi hotelben foglaltam szállást az egyik gyermekemnek és magamnak (a másik gyermek az apjánál aludt). SZÉP kártyáról fizettem, így nem éreztem, hogy kiköltekeznék. Ezt a pénzt májusig úgy is el kellene költenem. Inkább erre, mint kajára.

Szóval napközben a családdal voltam, voltunk, éjjel meg a ki-ki az adott szállásán.

A Szent este szépen telt. Másnap reggel fagyott némileg, így bátrabban indultam el a dombra futni. Gyönyörű tiszta idő volt. Fenn, a tetőn már csak egy-két helyen volt fagyott a talaj (meg hát addig mentem, amíg a nagy sáros rész el nem kezdődött), de még így is szépen lehetett futni. A felkapaszkodásnál éreztem, hogy régen látott már a két lábam emelkedőt, de azért szépen felkaptattam. Tartanom kellett az adott pulzusszintet, de egyébként sem ment volna a felfutás, csak jelentős erővesztéssel. Így is volt némi izomlázam másnap… Mindenesetre nagy élmény volt újra terepen, és ott futni. Még ha csak egy kicsit is.

Ami nagy öröm volt számomra, hogy a tesómmal tudtam kétszer is beszélgetni. Igaz, hármasban mentünk egyet-egyet gyalogolni a városi tó körül, de még így is több beszélgetés jutott kettőnknek, mint az elmúlt látogatásaik alatt.

Hétfő koradélutánig maradtunk, aztán hazaautóztunk (nagyobbik gyermek maradt).

Azóta itthon vagyok. A kisebbik gyermek még szerda délutánig maradt nálam. Ugyan máig tervezte, aztán szerda délben kijelentette, hogy akkor lelép még aznap. Már elővettem a fagyasztóból a húst, hogy kiolvasztom másnapig, és lesz belőle pörkölt elvitelre, de ezen bejelentés után gyorsítottam a dolgon, és időre kész lett a szerintem elég jól sikerült pörkölt.

Hogy ne teljen feleslegesen az itthon töltött időszak, mindig tervezek valamit magamnak. Eddig nagyjából sikerült a listára felirtak jó részét kipipálni. Már csak két dolog van erre a három napra…. Meglátjuk, kihúzásra kerülnek-e vagy sem.

A szilveszert egyedül fogom tölteni, ahogy az előzőt is. Az edzőmmel betervezettem az egy órás éjféli futást. Úgyhogy szokás szerint az év utolsó éjjelén átfutok az új évbe. Ez addig nagyon jól hangzik, amíg este nem lesz 31-én. Nem egyszerű ám elindulni 11 óra táján futni! De legalább nem lesz várhatóan mínusz odakinn.

A kis üveg pezsgőt már megvettem a futás utánra.

Még ez évről szeretnék írni egy összefoglalót. Hát, szerintem nem lesz nagyon hosszú.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..