Zene és én

Bár több témát is blogolok az agyacskámban, mikor nem ülök a gép előtt, aztán szinte “megnémulok” a szerkesztőfelület megnyitásakor és csak totyorgok a billentyűk felett nagyot sóhajtva: most akkor írjak-e egyáltalán?

Mivel szeretek írni (újból hálát adok az égnek, hogy megtanultam anno gépírni), ezért mégis csak elindítom a szófolyamot.

Juanes – újra – felfedezése adta az ötletet, hogy leírjam, milyen zenét is hallgatok mostanában. Az oldalsávba kitett lejátszó nem túl mérvadó, mert úgy hetente, kéthetente új dalok lesznek a kedvenceim, s nem túl sok időm van cserélgetni vagy bővíteni a listát.

Mivel leginkább gyaloglás közben, illetve a notebook előtt ülve hallgatok zenét, így előveszem a mobilomat és a winampot, és megnézem, milyen muzsikák találhatók rajta. …

Mobil: azóta, hogy megvan, szinte egy dalt sem töröltem, inkább csak pakoltam rá. Ez az áldása a 8 giga tárhelynek…

Több lejátszási listát hoztam létre témák, előadók és műfajok, valamint kedvencek szerint. Tehát van olyan mappa, hogy

– The Carpenters – 21 dal
– Paso – Feel the Riddim! album
– Arnaldo y La Cosmopolita album 10 számmal
– bachaták 8 számmal
– Barabás-Lőrinc zenekar 10 dallal
– Cubaton 36 számmal
– David Blanco legújabb albuma 10 dal
– Kedvencek 44 számmal (ide olyat is beválogattam, melyek más listán már szerepel. Néhány előadó: Juanes, Truco y Zaperoko, Paulo FG, Bamboleo, Varga Viktor, Irie Mafia, Jason Mraz, 3D Ritmo da Vida, Shakira, Timbalive, Ciclon Cubano,Tubao Habana, Dee Edwards, Chipmunk, Grupo Extra)
– Kowalsky meg a Vega legújabb albuma
– Los Van Van 12 szám
– Manolito Trabuco c. albuma
– Pop válogatás 27 számmal (Diana Fuentes, Michael Bolton, Franco De Vita, RAF, Michael Buble, Csík zenekar, Papi Sanchez, Robert Miles, Acafool, Eminencia Clasica)
– Salsa válogatás 25 dallal (Baby Lores, Tumbao Habana, NG2, Los Van Van, Orishas, Impacto Latino, Bamboleo, Lazarito Valdes, Elito Reves, Pupy y Los que Son Son, Timbalive)
– Tumbao Habana album 11 dallal

A mobil adatai szerint kb 20-21 órán keresztül hallgathatnám a dalokat ismétlődés nélkül.

A winampom listája kb. hasonló, bár olykor sikerül lenulláznom. Általában akkor duzzad fel a számok mennyisége a playlisten, ha keresek dalokat vagy újabb albumokat, muzsikákat sikerül beszereznem a netről. Most 191-nél tart a zenék száma és legújabb kedvencem Juanes válogatás gyűjteménye, amelyen más előadók is közreműködnek.

Kissé előítéletes voltam Juanesszel, pedig anno nekem is tetszett (kb. 5 éve) a La camisa negra. Aztán összeakadtam ezzel a gyűjteménnyel, és rájöttem, hogy igenis érdemes odafigyelni rá, hallgatni a dalait.

Így merem ajánlani a legújabb dalát, a Yerbaterot, vagy a Sergio Mendez-zel együtt összehozott számot, az Y Vamos Ya-t. A legeslegkedvencet alább már videó formájában linkeltem is…

Szóval, zene. Nem véletlenül táncolok, s az sem, hogy tegnap az orrom előtt ment el autóval a triumvir fiútagja, akire vártam, és majdnem addig jutott, hogy megkopogtatja a vállam “szia, itt vagyok!” szavakkal, csak a hatodik érzékem azt súgta, forduljak hátra. Ő meg azon mosolygott, ahogyan az út szélén álldogáltam, énekeltem és elvoltam a kis világomban.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..