Ami az edzéseimet illeti mostanában

A futásokat az elmúlt hetekben ritkítottam, ugye, a lábam miatt, ami úgy tűnik, kezd regenerálódni, mert bár még fáj a sarkam a futás után, de már másnap semmi sincs belőle. Legfeljebb még éjszaka, ha két alvásszakasz között talpra állok, érzem, hogy á, ez fájdalmas. Úgy sejtem, hogy a csípőmből eredhet a probléma, így naponta többször nyújtok lehajlással. Legalább azzal.

A futások helyett görgőzöm. Nem mindig ugyanolyan pulzuszónában. Igyekszem min. a kettesben nyomni, olykor felviszem magasabb zónákba is. Persze, ehhez rendesen meg kell dolgoztatnom a combjaimat. Szerintem már látszik is rajtuk némi plusz izom formájában. Sajnos, a szálkásodás nem…

Mindemellett a heti három erősítő, intervallumos edzéseimet is megejtem. Igyekszem a teljes testre fókuszálni, de vannak kiemelt testrészek: a lábaim farizommal együtt, illetve a karjaim a kapcsolódó hátizmokkal. Ja, meg fejembe vettem, hogy bebörpízem ez éven magamat. Átlag napi 30 db competition burpee-t szeretnék lenyomni, amíg el nem felejtkezek róla (ez előfordulhat nálam). Ma a reggeli edzésem során bepótoltam a tegnapi 30-at, így összesen 90-et lenyomtam 6 részletben, mellé még 2 x 3 manmakert a karedzés során, és 2 x 6 fél burpee-t a tabatan belül.
Onnan tudom, hogy edzésem kicsit keményebbre sikerült, hogy még egy órával a vége után is melegem van, délig olyan vagyok, mint az őszi légy, pedig ülök az irodában.

Pihenő napot kb. két hétben egyszer tartok, de elnézve januárt eddig edzés nélküli napom csak január 6-án volt utoljára, amikor kb 13 km-t legyalogoltunk.
Hát, őszintén megvallva lelkiismeret furdalásom van, ha egy nap nem mozgok. Még ha be is tervezek egy pihenő, lazítós napot, akkor is úgy csinálom, hogy legyen benne egy kirándulás nagyobb etappal, vagy edzek (futás, biciklizés vagy erősítés) reggel, aztán henyélek a nap további részében. Ez már kóros? Nem tudom. Úgy vagyok vele, mivel ülő munkát végzek, és még kertem sincsen a kinti munkához, ezért a napi edzéssel igyekszem kompenzálni az alacsony napi aktivitást.

Az, hogy mennyire látszik meg rajtam a sportolás, más kérdés. Nem annyira, ahogyan én szeretném. A múlt télen felszaladt pár kiló a stressz miatt, illetve stresszevés miatt. Eddig nem sikerült megszabadulnom tőle, pedig tettem rá kísérletet. Talán most, hogy nyugodtabb lesz a munkahelyem, lesz erre is több erőm. Nem vagyok elhízva, de egy ruhamérettel több, mint korábban, és ez engem zavar. Viszont az nem, hogy legalább van mellem megint.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..