Testelfogadás

Tudom, nincs reális képem a külsőmről, és leginkább fotók és a tükörben látott (torz vagy éppen csinos) kép határozzák meg, mit is gondolok az éppen aktuális alakomról.

Mérlegre régen nem álltam már. Nem is vagyok kíváncsi a súlyomra. Onnan tudom, hogy szerintem “jól nézek ki vagy sem”, hogy a tavalyi, tavalyelőtti vagy esetleg régi ruháimba (amiket még nem dobtam ki) beleférek-e vagy sem.

Tulajdonképpen soha nem voltam megelégedve magammal. Kb. 5 évvel ezelőtt és még korábban a válásomig visszamenőleg tartottam azt a súlyt, ruhaméretet, amiben kényelmesen elvoltam, és felszabadultnak éreztem magamat. De még akkor is volt valami bajom: nem elég feszes, izmos, szálkás a testem.

Most sem vagyok kövér. Más összetenné a két kezét hálája jeléül, ha csak ennyi háj lenne rajta. Például. És végül én is. Megtehetném ezt.

Tudom, muszáj elfogadnom a testemet olyannak, amilyen. És tényleg hálásnak lennem azért, mert éppen ilyen. Ha nincs is tökéletes alakom, de legalább egészséges – úgy nagyjából. És ha nem is olyan izmos, amilyennek én azt szeretném látni, de izmaim is vannak. Tudok sportolni, perpillanat probléma nélkül futni.

47 éves vagyok. Nem látszik rajtam. Semmilyen tekintetben. Még azt sem mondhatnám, hogy az ősz hajszálak elárulnak, hiszen sok 30-as éveiben járó nőnek több van, mint nekem. Amit le tudok szögezni minden ellenvetés nélkül: fiatalabb már csak lelkileg leszek, testileg nem. Ott valóban az idő és a természet rendje győz.

Ha okosabb és bölcsebb lennék, akkor sikerülne teljességgel elfogadni a testemet, azt, amit adatik, ami adatott. És ez nem azt jelenti, hogy nem teszek semmit sem azért, hogy jobb legyen. A sport egyértelműen marad. És abban is hiszek, hogy a lelki fiatalság, egészség megmutatkozik a testen is. Tehát ezen a téren is folyamatosan dolgozom magamon (egyébként is hasznos).

Az már jó ideje nem érdekel, hogy én a testemmel hódítsak meg férfiakat. Nyilván szeretnék tetszeni a számomra kedves férfinek, de a külső szépség múlandó. Ha ragyogónak, szépnek lát, csak azért legyen így, mert mindez belülről fakad.

A test és a lélek egyensúlya egyformán lényeges, de a lelki egészséget, kiegyensúlyozottságot sokkal fontosabbnak tartom. Ott legyen elsősorban minden rendben.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..