Üvegből

A jobb oldalamon aludtam. Úgy nem fáj a vállam. A jobb, a fájós. Érti a fene. Felriadtam, és hasra fordultam. Aztán csak kikeltem az ágyból, kimentem WC-re. Néztem, még csak negyed négy. Van még egy jó félórám az ébresztőig, gondoltam. Azaz igyekeztem nem gondolkodni, hogy ne ébredjek fel.

Visszaájultam. Majd ébresztett is a kedves kis dallam, amit direkt úgy választottam, hogy gyengéden ébresszen, ne kapjak frászt. Szerencsére, erre is simán felkelek.

Kibotorkáltam a konyhába. Hosszú-hosszú kávé. Úgy éreztem, ez sem segít rajtam. Ja, nincs benne koffein. Sebaj, csak észhez térek annyira, hogy mára esedékes 1 óra 34 perc intervallumos szakaszokkal is megtűzdelt futásomat valahogy prezentálom. A mínusz 7 Celsius fokban. A búbánatnak sem volt kedve megint fagyoskodni.

Aztán 5 óra 10 perckor már elindítottam az órán az edzést…

Hát, az utolsó 15 perc volt a legfájdalmasabb, pedig már az edzés közepén volt 3-szor 3 perc pulzust 164 bpm-ig felnyomandó rész. Enyhe, de jeges szembeszél, és még két, magasabb pulzusos szakasz. Igyekeztem nem hangosan anyázni. Még gondolatban sem. Szeretek futni, mantráztam.

Csak megcsináltam. Befejeztem. Lenyújtottam a ház előtt, ahogy szoktam. 5 perc, és csak ott szeretem csinálni kinn, a szabadlevegőn, még mínuszban is. Na, jó. Mínusz 10-ben már bemegyek a lépcsőházba.

Jöhettek a munkába indulás előtti otthoni teendők: zuhanyzás, öltözés, kaja kikészítés, mosogatás. És itt meg is állunk a sztoriban. Kiderült, hogy nem érdemes hőálló üvegtányért széttörni. Munkába menet előtt végképp. Ezentúl törekedni fogok a porcelántányérok vételére. Még akkoris, hanem töröm az étkészletet úton-útfélen.

Sikerült leejtenem a konyhapultra az egyik üvegtányért. Több ezer darabra tört. Sírni lett volna kedvem. De csak rezignáltam mentem a porszívért, és kezdtem az összetakarítását az üvegszilánkoknak. Először a járólapról. Majd a pultról és még a nem tudom, honnan. Ja, ahol éppen találtam. Csak abban reménykedtem, hogy a maradék kávémat, amit az asztalon volt, kihagyták a szilánkok….

Majd elmosogattam.

És bepakoltam egy tábla étcsokit és egy kókuszszeletet a kajástáskámba.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..