Időközi szünetes elmélkedés

Az albérletben van már internet, kezd helyre állni a rend. A világ rendje.

A kisebbiket egy hétre elpaterolták a koliból, mert volt áttételesen kapcsolódása covixos gyerekkel. Nos, így terjedhet a vírus – ha terjedt ez esetben. Egyelőre mind a ketten (tesó és én) tünetmentesek vagyunk. A kérdéses gyerek is. Ha minden jól megy, szerdán újra kolis lesz.

Múlt péntek óta a munkahelyen is maszkban kell ücsörögni. Már amikor a közelembe jön valaki. Egyébként az államra lehúzom. Friss levegős mániás vagyok, a légkondis terem ellenére.

Naponta (péntek kivételével, ha haza akarok menni 14 órakor) jár 30 perc időközi szünet. Igyekszem kivenni, és egy gyors ebéd után kimegyek a közeli üzletekbe ezért, azért, de leginkább addig is sétálni.

Most, ahogy ballagtam visszafelé a napsütésben (még 26 C fok van), azon morfondíroztam mintegy felismerésként, hogy miért nem érzem magamat idegenül olyan helyen, ahol még nem voltam. Ott van példának az egy évvel ezelőtti amerikai utazásunk Anyuval.

A repülőtéri terminálról kilépve vártam, hogy megérint az Érzés. Az, hogy én most egy másik kontinensen vagyok, és ráadásul az USA-ban. Ez valami különleges érzéssel kell hogy járjon. Semmi. Volt rá legalább 10 napom, hogy történjen valami érdekes bennem, de semmi. Persze, láttam szép és érdekes dolgokat, olyanokat, amit vagy csak a tévében, interneten vagy még ott se látnék, de mindez történhetett volna akár a szomszéd városban is itt, Magyarországon.

S egyszerűen nem vagyok attól sem hasra esve, hogy bő három hete Bp-n lakom. Csinálom a dolgaimat, élem az életemet (futok, bejárok dolgozni, háztartást vezetek, stb.), találkozom a párommal. És ennyi. Szinte ugyanaz, mint pár héttel korábban 220 km-rel arrébb – évekig.

Nem vártam változást az életemben. Nem azért költöztem, váltottam. És ha ezért tettem volna, akkor sem történt volna meg.

Ha változást akarok, akkor saját magamat változtassam meg. Ha ma ugyanaz maradok, aki voltam tegnap, ne várjam, hogy a környezetem változása bármilyen hatással lesz rám.

Illetve ha otthon érzem magamat saját magam társaságában, akkor bármilyen környezetben így fogom érezni magamat. Szerintem. Legyen az az USA vagy csak Bp.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..