Blogírások

Szoktam más blogokat (is) olvasni. Már ha írnak a tulajdonosaik bele, rá valamit. Van köztük énblog, és vannak tematikusak is (futás, edzés, egyéb okosságok). Mindegyiket szeretem olvasni (ha van, mit!), mert az írott anyag jól megfogalmazott, érdekes vagy éppen hasznos információkat tartalmaz.

Ha csukott szemmel böknék egy-egy bejegyzésre, és úgy olvasnám, hogy nem tudom, ki a szerzője, jó részüket felismerném, mert olyan jellegzetes stílusban fogalmaznak.

S máris elgondolkozom azon, vajon az én írásaim mennyire felismerhetőek.

Tudom, ma már kevésbé vagyok érdekes, ami a bejegyzéseim tartalmát illeti. Ritkán írok saját véleményt (bár olyanom sokszor van), a magánéletemet szűrten teszem ki (máshol sem nagyon), és egyáltalán.

A véleményeim leírásával úgy vagyok, hogy elég, ha azokat szóban másoknak már egyszer megfogalmaztam. De ha éppen nem, csak magamban gondolom végig, akkor sem akarom nyíltan megörökíteni. Minek? Hogy legyen még egy az internet mélyén?

Ez a blog azért indult annak idején (2004.09.06-án), hogy ide öntsem mindazt, amivel nem akartam a körülöttem élőket, levőket terhelni. Idővel ez módosult, mivel egyre több ismerős tudott a blogról, így szűrni kezdtem a tartalmat.

Most már csak azon gondolatokat, történéseket írom ide, amikre később is akarok emlékezni, és nem bánom, hogy esetleg olyan is olvassa, aki ismer engem.

Az én életem is völgyekből és hegyekből áll, de akad sík szakasz is. A számomra negatív előjelű történéseket, érzéseket nem szívesen rögzítem, mert úgy gondolom, hogy az írott szöveg nagyobb hatalommal bír. Így elég, ha csak megtapasztalom, és igyekszem tudatosítani, hogy van választásom.

És vannak olyan félelmek is bennem, amikről sejtem, hogy léteznek, mert jelüket adják ilyen-olyan (nem igazán támogatott) viselkedést kiváltva nálam, de nem tudom megnevezni, esetleg felismerni őket. Pedig akarom, de … igen, ott van az a “de”.

Szóval, élek, létezem, olykor egy-egy részletét kiblogolom.

(Úgy tűnik, hogy az érzéseimmel pedig nem tudok dűlőre jutni, mivel már az albérletben is gond van a vízzel. Ezúttal a konyhai és a fürdőszobai csap ereszt.)

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..