“Otthon” és futás

Jó volt otthon. Most valahogy megérintett a város, a lakás, ami 14 évig az otthonunk volt. Szeretek itt lenni, ahol most lakunk: ebben a lakásban, a kerület ennek a részén. Budapest, maga nagyon nem oszt, nem szoroz ebben az ügyben. Még mindig arra vágyok, hogy egy hegyi település szélén lakjak, ahol csak ki kell lépnem, és máris a dombokon, az erdőben futhatok. (Mondjuk így fejlámpássá válnának a hajnali futásaim.)

Szóval, elkapott az “otthon vagyok” érzés. S bár akár vissza is vágyhatnék, de nem. Nem hergelem ilyenbe bele magamat. Mert nincs értelme.

Itt is jó. Megszoktam, megszerettem. Nem volt nehéz. A munkahelyen is kezdem jól érezni magamat, már csak az hiányzik, hogy tényleg dolgozzak. Úgy igazából.

A hétvégéhez tartozik, hogy szombaton csináltam egy tesztfutást. Sajnos, így utólag azt kell mondjam, hogy rossz helyet választottam. Egy csendes parkoló volt, ahol lehetett bátran futni (igaz, karácsony napja alatt bármelyik üzlet parkolója megfelelt volna erre), de túl keskeny volt a pálya, így a forduló kis ívű volt. Ahogy nézem a rögzített sebesség vonalát a Flow-ban, minden kanyarban lelassítottam, s onnan gyorsultam megint be. Szép fűrészfogat hoztam létre.

Nem úgy sikerült a futás, ahogy szerettem volna. Már az első km alatt fáradtnak éreztem a lábaimat. Nem is volt sok bizodalmam abban, hogy végig tudom futni a 10 km-t, amit kért az edző. Némi hydrogéllel megsegítettem az energiaellátásomat, de ki tudja, mennyit számított. Egyszerűen fogalmam sem volt, milyen tempót bírok tartani ezen a távon. Már olyan régen futottam egy ilyen rövidet versenyen. Edzések alatt pedig ugye 5 percig kell kitartani egy magasabb pulzust.

Szóval, futás közben sem a pozitív gondolatok nyüzsögtek a fejemben e témában. Lehet, ez sem segített. Vagyis biztos. Most, ha még egyszer megcsinálnám, már másként lenne. Lehet, az eredmény is jobb lenne, mint 52 perc 23 mp 10 km alatt. Az átlag pulzusom 169 bpm volt, és a max. 176 bpm. Kíváncsi vagyok, ebből mit hoz ki az edző.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..