Fura karácsony

Ha volt is olyan Szent Este, amit a szüleim nélkül töltöttem, töltöttünk, az már igen rég volt. Ergo, így az is, hogy én főztem, készítettem az ünnepi estebédet. Mert nekem ez az igazi karácsonyi, családi, összegyűlős délután, este.

Szóval, karácsony első napjának a reggelén leírhatom, hogy jól sikerült a sütés, főzés. Igaz, hogy csak hárman voltunk (a kisebbik gyermekem, a párom és én), de így is ünnepi lett.

A menü, hogy erről is szó essen: sütőtökkrémleves (első az életemben), narancsos sült kacsacomb és mell, rizzsel és almás-narancsos valamivel mellé. A desszert gesztenyepüré volt géppel felvert tejszínhabbal.

Lehet, a séf-zsűri nem adott volna rá csillagos ötöst vagy kötényt, de a kisebbik fiam mindent megevett, ami elé lett téve. Nekem ő a mércém, a zsűrim, a kritikusom. Ha már a sütőtökkrémlevest is bekanalazta, akkor legalább a bronzérmet el is hozhattam volna.

Ajándékok: amiket én adtam, úgy tűnik, örömet okoztam. Meglepetést biztosan. Amit én kaptam? Hát, annak is örültem. Meg is lepődtem. A fedélzeti kamerán biztosan, bár a párom már korábban beígérte. Így ha az autó eleje felől történik a jövőben valami baleset velem, mással, akkor az rögzítve lesz. A vezetés alatti kommentjeim is. Azokat a párom igencsak mókásnak tartja, ha hallja.

Most iszom az igencsak hosszú reggeli kávémat, és írom a blogot (mily meglepő!). Ma reggel már azon jár az eszem, hogy délután mi mindent kell összepakolnom, amit magammal akarok vinni “haza”, a hétvégére. Lesz egy tesztfutásom (hurrá! fagyni fog!) is holnap reggel. Nem lesz internet, így olvasós hétvége lesz, mivel a kovid miatt összejövős családi napok nem.

Szóval, egy kicsit fura ez a karácsony, de eddig kihoztuk belőle a legjobbat. Az a feladat, hogy a többi nap is így sikerüljön.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..