Tanulni, tanulni, tanulni

A hét abszolút a tanulásról szólt. Elkezdődött az esti iskola – online.

Egyelőre még csak a keddi órákat (Adózás) kell szigorúan követnem, mivel abból központi vizsga lesz.

Szerdán este már úgy értem haza (már munkahelyen elkezdem hallgatni, nézni az online órát, és így vezetek A-ból B-be is), hogy a fejem enyhén fájt. Nos, ebből egy erősebb fejfájás lett. Hogy talpon maradjak, bár legszívesebben 7-kor már aludtam volna, egy fájdalomcsillapítót is bevettem, ami nem igazán akart használni. Szóval, ilyen mellékzöngével nem igazán lelkesedtem, hogy végighallgassam az adott órát, amiből felmentésem is van korábbi tanulmányaim révén.

Ilyen még a csütörtöki óra is. Hallgatom, hogy felfrissítsem a tudásomat, de szerencsére ebből sem lesz – nekem – vizsgám. Legalább tanulhatom az adózást, amiből meg lesz.

Közben a munkahelyen is megdobtak pár .ppt-vel és .pdf fájllal, hogy akkor ismerkedj a bennük levő infókkal, mert vizsga lesz belőle csütörtökön. Tudom, nem kell vérkomolyan venni ezeket a számonkéréseket, de azért mégis.

Átnézve az anyagot leginkább az piszkált, hogy ha mindezt múlt szeptemberben az első munkanapjaim egyikén
nyomják a kezembe, boldogan olvasgatom, és legalább nem vagyok tök hülye hetekig, hogy hol is vagyok, miről is van szó, meg úgy egyáltalán, hova kerültem önszántamból.

Minden egyéb kötelező alapképzést elvégeztettek velem (is) a múlt ősszel, de a lényeg lemaradt. Csak 7 db hónapot kellett rá várnom, hogy itt, az íróasztalomnál, oktató nélkül elolvasgassam az oktatási anyagot, amire igazából a (nem létező) betanulásomkor lett volna szükségem.

No comment – így nyílt írásban, bár el lehet képzelni, hogy van véleményem versenyszféra kontra állami alkalmazás terén.

Ezen a téren egyelőre visszasírom a régit, ha nagyon-nagyon őszinte akarok lenne.

No, de előrenézek, és foglalkozok olyannal, amire ráhatásom van. A többi meg majd alakul.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..