Apró piszokságok

A hetemet eddig az adózással kapcsolatos ügyek savanyították.

Először is a havi bevallásomat nem tudom leadni. Vagyis leadtam, csak visszajött az üzenet, hogy hibás, javítsam. Azóta minden este benyújtok egy javítást. Mert ugye a javításokat sem fogadják el. Nem adom fel.

Aztán írtunk egy próbavizsgát adózásból. Igaz, 15 perccel később tudtam csak elkezdeni, így kevesebb időm volt, de olyan segítséget használhattam, amit csak tudtam. Hát, így is elég gyér lett. Rávilágított, hogy bizony az elméletet keményen kellene magolnom, és a gyakorlati feladatokat sem túl fényesen tudom.

Ezen a héten azt érzem, hogy futok-szaladok magam után, vagyis inkább az előttem tornyosuló feladatok listájából igyekszem pipálgatni az éppen soron levőt. És amint azt hiszem, hogy valaminek a végére értem, egy csavarral (lásd az második bekezdést!) kiderül, hogy ez így nem igaz.

A szemhéjamon kijött valami bőrbizbasz két hete. Tegnap 22 ezer Ft-ért csak találgatott a bőrgyógyász. Lehet, hogy ekcéma. Ha jó a krém, amit felírt, akkor nagyszerű, egyébként meg izé.

Miközben a napi ezmegazzal akarok dűlőre jutni, igyekszem a bennem levő félelmet is leküzdeni: vajon találok-e júliusban egy olyan házat (végső esetben lakást), ami pont nekem való, és tud az eladó várni, hogy a hitelből és a lakáskasszákból a pénz befolyjon.

Úgy látszik, a következő pár hónap (októberig) a “rohanásról”, a “minden percem betáblázva” napokról fog szólni. Ha sikerül az adózási modulzáró vizsgám júniusban. Ha nem, akkor jelentős idő fog felszabadulni.

A futást holnap fogom kezdeni. Egy próbával. Teljességgel bízom a dologban.

A görgőzés még menni fog egy darabig. Rendeltem is egy ventilátort, mert még a nulla-egy-két fokos reggeleken is folyt rólam a víz, de az elmúlt kerekezések után csavarni lehetett a sport-melltartóból az izzadtságot. Muszáj egy kis művi menetszél. Jön a nyár.

Úgyhogy jövő héttől fogva háromféle edzésem lesz: görgőzés, futás és erősítés (és/vagy túrázás).

Olyan jó lenne, ha valaki találna helyettem egy csoda házat, amit ki tudok fizetni, leboltolná az eladókkal a szükséges dolgokat, a többit vállalom.

Jó lenne, ha fel tudnék készülni a vizsgára, azaz mindig lenne erőm és időm tanulni.

Aztán olyan jó lesz feltenni a lábaimat azzal a tudattal, legalább ezekben sikert értem el.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..