50. évem első hete

Egy hét a hőség jegyében.

Az alvásom minősége fordítottan arányos az éjszakák hőmérsékletével. Minél melegebb van éjjel, és kevésbé hűl le az idő hajnalra, annál rosszabb az alvásom. E’ van! Még pár nap, és bízom abban, hogy fázni fogok takaró (paplanhuzat) nélkül.

Az már jó előjel, ha a görgőzéshez vett ventilátort még ébredésem előtt pár órával le tudom kapcsolni, mert feleslegesen megy.

A múlt héten háromszor egy órát már futottam. Vasárnap pedig a hosszú biciklizést kinn, a kerékpár úton csináltam meg, kevés sikerrel elérve a kívánt pulzust. Olyan gyorsan én nem tudok menni…. csak emelkedőn. De legalább már tudom, hol tekerhetek nagyjából akadályok nélkül.

Mielőtt kivittem volna a bringát az aszfaltra, lekezeltem a láncát. Gondolom, lenne még mit rajta ellenőrizni, de legalább a lánc okénak tűnik – most.

Múlt héten sem akadtam álmaim otthonára, bár a remény megvolt. De egyelőre csak az van.

Ami siker történt, hogy a munkahelyen egy arrébb költözéssel – a szomszéd boxba – kikerültem a légkondi alól, így múlt péntek óta nem fagy le a fél arcom a bal szememmel együtt.

Lelkiekben újfent és még mindig építkezésben vagyok. Úgy tűnik, erről szól az elmúlt jó pár hónap. Ha már én magyarázom a számomra tudott gondolatot (amit nem minden esetben tudok csípőből alkalmazni), hogy a külvilág tükrözi a saját érzéseinket, gondolatainkat, és előbb ezeket kell megváltoztatni, ha azt szeretnénk, hogy a külvilág is változzon, akkor alkalmazzam is.

Végigpörgetve most az ügyeimet, legalább négy területén az életemnek kell az érzéseimet, hozzáállásomat irányba tennem, hogy azt mondhassam, írhassam, frankó minden. Legalább egy darabig.

A sulit még mindig nyomom. Egy kis lazább időszak után jön a feszített tempó július közepéig. Akkor lesz a két hét nyári szünet. Én egy darabig nem megyek hosszabb szabadságra. Tartalékolom az új otthon költözhetővé tételére és berendezkedésre. Remélem, ősszel.

… és még egy gondolat: néha ott bukkannak fel a segítő angyalok, ahol nem is sejtem. Nem rebegtetik meg a szárnyaikat: hahó! Itt vagyok, jöttem segíteni!


Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..