Eggyel előrébb

Meglepetésemre a laminált padló lerakása sem tartott estig, így kettőkor már egyedül voltam.

Fél három környékén pedig kaptam magamat, és indultam a közeli mömaxba. Sajnáltam a szabad délutánomat olvasásra és henyélésre szánni. A boltban újra megnéztem a fürdőszoba szekrényeket, majd kerestem egy eladót, és megvettem azt, amit már a neten kinéztem magamnak, de nem volt kiállítva.

Ott kezdett érdekessé válni a dolog, amikor a kiadó résznél a hölgy kitolva a kocsihoz a hosszú dobozt mondta, ide erős ember kell, aki be tudja tenni az autóba. Szólt egyik férfi kollégájának, aki szépen beemelte a kocsimba a dobozt, ami el is foglalta teljes hosszában a belső tér felét. Mondtam neki, hogy ezt egyedül kell felvinnem a negyedikre. A lámpa fényben és a maszk alatt éppen csak ki tudtam venni a kétkedést az arcán….

Visszapillantó tükör és világítás nélkül tettem meg a kicsivel több, mint egy kilométert a házhoz vezető utcáig. Ott realizáltam, hogy nincs megvilágítva az autó, így a lámpát az utolsó pár száz méterre felkapcsoltam.

Persze, csak a szomszédos lépcsőház előtt volt parkoló hely. Tudtam, hogy nem könnyű a doboz, ellenben hosszú. De ez utóbbi abszolút nem volt gond. Ha valaki látta azt, ahogyan a dobozt eljuttattam a lépcsőházunkig, illetve ahogyan felvonszoltam az ajtóig vezető pár lépcsőn, szerintem jól mulatott magában. Remélem, videóra nem rögzítette… De a java csak ez után jött. Tettem egy kísérletet, hogy a lépcsőházban az első lépcsősoron felhúzzam a dobozt, de nem véletlenül ragasztják le egy csúszásgátló műanyaggal a széleket. No, azon a doboz sem akart felcsúszni, csak le. (???) Nagy nehezen felimádkoztam az első fordulóig, ott kibontottam, majd pár elemet egyenként vagy összefogva felcipeltem a negyedikre. A maradékot dobozostul felvittem a lakásba. Ekkor mertem megnézni, hány kiló a magasszekrény összsúlya. 30 kg. Nos, erre még nem vagyok hitelesítve.

Ekkor már azt éreztem, hogy jogos és megérdemelt az este további részére a pihenés. Olvastam eddig, és aztán folytattam a tegnap elkezdett ausztrál sorozat nézését.

Abban azonban reménykedem, hogy a délutáni cipekedős akcióm nem amortizálta le a karizmaimat annyira, hogy a holnapi festés akadályoztatva legyen.

Ja, a padló klassz lett.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..