Kezdet folytatása

Eleinte úgy terveztem, hogy az új lakásomba cuccolok a legszükségesebbekkel, és matracon itt alszok. Aztán a múlt héten már úgy gondoltam, elég lesz csak a festés idejére idejönnöm.

Hétfőn délben jött az újabb fordulat. Vissza a kezdeti ötlethez! Összerámoltam, amire szükségem lehet és lesz, bepakoltam a kisautómba, majd átjöttem még világosban az új otthonunkba.

Még hétfő este vettem a közeli jyskben egy bárszéket a konyha átadópultjához (meg hogy legyen min ülnöm), egy nagy karácsonyi manót és egy olcsóbb égősort, hogy némi karácsonyi hangulatot csempésszek az üres lakásba.

Nem mondom, hogy az első éjszakám itt oly pihentető volt. Izgatott voltam mélyen legbelül az álmosság ellenére. Meg kellett szoknom a matracon alvást (bár szeretem a kemény fekhelyet, és ez most nem is olyan durva), a kinti zajokat, amik a füldugón keresztül beszűrődnek, illetve járt a fejemben a to-do listám összes pontja. Szerencsére a második éjszakám lényegesen pihentetőbb és hosszabb volt…

Tegnap a szakik két óra alatt kicserélték a szobámban az erkélyre vezető nyílászárót, én pedig autóba ültem, és bevásároltam az obiban: tapéta, festék, gletteléshez szükséges cuccok. Este be is gletteltem (eddigi életem elsője!) az összes olyan fúrt lyukat, amire nem lesz szükségünk. Néhol a fal (pl.konyha-étkező közötti rész) olyan, mintha golyószóróval lőtték volna szét….

Nem mondom, hogy tökéletesre sikerült, de perpill ennek is örülök. Majd még lecsiszolom a glettelt részeket festés, illetve tapétázás előtt. Tiszta lesz a fal, és kész!

Ma még van intézni valóm, felírtam őket. Remélem, itt hagyhatom a parkettás szakit egyedül dolgozni, addig csinálhatom a dolgomat.

Holnaptól jön a festés, ami már az én reszortom. A nagyobbik jön tán az egyik nap a szobáját mázolni. Addig én pedig kitisztítom a kisebbik szobának szőnyegét.

Jövő hét kedden pedig költözés. Utána albérlet átadás (visszaadás).

Lesznek még teendők a lakásban. De majd az a jövő év zenéje lesz. Addig pedig keresek a feladatokhoz szakembereket….



Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..