Rajtam múlik

Mondhatnám, hogy négy nap az élet. De nem! Mert bár ugye nagyon örülök, ha végre nem a munkahelyen töltöm ezzel-azzal az időmet, de meg kell becsülnöm azt is, hiszen amellett, hogy egyetlen bevételi forrásom, még az Univerzumnak is jó kiindulópont, ha nem a nulláról kell engem indítania egy új munkahely irányába.

Meg hát a pszichémre is pozitív hatással van, ha aktív dolgozóként keresem a számomra megfelelő munkát.

Szóval, a négy nap elsődleges célja az volt, hogy az egészségem helyreállítását támogassam sok-sok semmittevéssel (olvasás és film/sorozatnézés), némi sporttal, főzéssel (egy gyerek etetése), meg ami jön.

Mindez meg is valósult. Sőt még két darab cserepes virágomat is átültettem hétfő délután, miután hazacipeltem a hátizsákomban egy 20 literes virágföldet az aldiból. Az átültetést mindig macerának érzem, pedig tudom, hogy csak egy egyszerű procedúra, és nem is tart sokáig a két darab növény miatt.

Ami elmaradt a hétvégén, az az autó és a lakás ablakainak mosása. Talán jól is tettem, hogy mellőztem őket – lustaságból -, mert ma reggel esett az eső, és olyan szutykosan találtam a parkolóban az autómat, hogy rossz volt ránézni. Szóval, jó, hogy nem fárasztottam magamat, nem költöttem a pénzemet feleslegesen a pucolásra.

Jó lenne már újra folyamatosan futni és edzeni, és így a céljaimhoz közelíteni. A múlt év megakasztott ilyen-olyan akadályaival, s bár azokat elhárítottam, a feladatokat megoldottam, és az elért sikerekből tapasztalatot kaptam, a jelent és a jövőt nézve pedig erőt tudok meríteni belőlük: ha akkor meg tudtam lépni azon feladatokat, akkor majdhogynem bármit is képes vagyok.

Újra látni és érezni szeretném, hogy velem van a szerencse. Talán ezért is nézek, hallgatok beszélgetéseket olyan emberekkel, akik példát mutathatnak saját életükkel, illetve tudásukból, bölcsességükből én is meríthetek.

És azon is belém-belém nyilall olykor, hogy nagy valószínűséggel már kevesebb van előre, mint hátra, így a pillanatok fontossága, jelentősége, megélése még inkább felértékelődik számomra. Nem mindegy, hogyan élem meg ezen momentumokat. Rajtam múlik ez is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..