Hello, időjárás!

Őszintén szólva nem számítottam az esős időjárásra. Egy napra igen, amikor betör a hidegfront, aztán egy kellemes, 27-28 C fokos, napos időt láttam előrejelezve.

Nos, ez nem jött be. Csak azért zavar egy kicsit is, mivel nem hoztam semmi olyan ruházatot, amit esőben szoktam hordani akár egyszerű gyalogláshoz, akár futás alatt.

Ez van.

Ugyan ellennék a szobában is egész nap, mert hoztam olvasnivalót (egy könyv már kipipálva), meg hát sorozatot is tudok nézni vagy Vueltát, de ezt megtehetem otthon is, és azért nem kell fizetni. Na, jó! Otthon nem teszi elém senki a reggelit és a vacsorát, hanem magamnak kell megoldanom.

Szóval, vannak kinézett gyalogolni, futni való utak, meg el szeretnék még menni Pannonhalmára és Pápára is, de már csak két napom maradt.

Az éjszakák kissé furák. Leginkább szerintem az a bajom, hogy az ágy nem túl kényelmes, illetve földszintes szoba miatt éjszakára bezárom az ablakot. Ja, meg ugye este hatkor vacsorázok. Ehhez meg én nem szoktam hozzá.

Ha a hotel lecsendesül, éjjel tényleg a nagy betűs csend van. És sötét, mert az ablakom az erdőre néz, és nulla, azaz nulla fény jön be, még akkor is, ha a sötétítőt kihúzom. Így az órámmal világítok, mikor kimegyek éjjel a WC-re, és itt elég gyakran teszem a nyugtalan alvás miatt.

Eddig egy kis zajra vágytam éjjel, hogy ne érezzem magam túlságosan egyedül, hát múlt éjjelre megkaptam a zajt. Valamelyik szomszédban egyszer hányt egy pasi, aztán volt távoli horkolás is (nem durván hangosan, de azért hallottam a csendben). Aztán, mikor végre semmi zavar, én nem tudtam visszaaludni egy darabig. Utána meg ébresztett a mobilom, hogy ideje kelni, ha meg akarom csinálni reggeli előtt a két órás futásomat. No, képzeletben felmutattam a középső ujjamat, hogy tudod, ki fog a szabadsága alatt is ébresztőre ébredni, főleg egy zavarosan aludt éjszaka után, és visszafeküdtem aludni még két órára.

Úgyhogy, ha minden jól megy kora délután felfutok a Kőris-hegyre edzésként, meg kipipálva az egyik tervemet. Mondjuk, elég nehéz belőni, mikor lesz eső, felhőszakadás, mivel már megint mást mond az időkép, mint egy fél órája.

Hát, legfeljebb esőben indulok el. Futás közben amúgy sem szoktam fázni. Lefele jövet lehet gáz, mert akkor kevésbé szokott melegem lenni…

Egyébként élvezem, hogy egy ilyen csendes helyen vagyok. Szeretem a falusi, vidéki légkört. Úgy érzem, hogy az aurám megtisztul, az idegeim kisimulnak, és ugyan a rám háruló, megoldandó feladatok nem tűnnek el, de most tényleg legálisan nem csinálok semmit. Erre való a két hét szabadság.

Olykor arra téved a gondolatom, hogy kellene egy macska otthonra. Akit néha megsimogatok, vagy csak legyen egy lény körülöttem. De tudom, hogy úgy sem lesz lakásban nekem cicám, mivel a vele járó macerákat nem bírnám, még akkor sem, ha szőrt nem hullató macsek lenne. Emellett azt gondolom, állatnak a szabadban a helye, főleg egy cicának, aki elég autonóm tud lenni. Kivéve, ha kajáról van szó, tudom.

Visszatérve az időjárásra, most aztán élvezhetem a vágyott hűvöst, és fejleszthetem a hidegtűrésemet.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..