Hullámvasút

Október van. Gyorsan telik ez az év is. Persze, mert folyamatosan történik valami, és közben meg semmi.

A munkahellyel kapcsolatosan vegyes érzéseim vannak. Azon dolgozom magamban, magamon, hogy ez másként legyen. A két kolléganő közül az egyik – akiről már szerintem említést tettem itt a blogban – kissé nyersen szól a legtöbbünkhöz. Van egy-két kivétel, akivel normális hangot üt meg, de úgy tűnik, valamivel kiérdemeltem, hogy ne a kisebbséghez tartozzak. Ismeri őt az egész cég, mint a rossz pénzt.

A közös főnökünk – nem az én kérésemre! – beszélt is vele, hogy ne úgy szóljon hozzám, mintha a legalja nép egyike lennék, hanem kedvesebben, ha nem akarja, hogy előbb-utóbb megunjam, és arrébb menjek. Tény, hogy valóban eszembe jutott ez a megoldás is…

Szóval, megint hullámvasúton ülök, és igyekszem magamat lelkileg kiegyensúlyozni, és úgy gondolni erre az emberre, hogy valószínűleg nagyon rossz lehet neki ilyennek lenni.

Egyébként most jöttem (tömegközlekedve) Csányi Sándor egyszemélyes előadásáról. Nagyon tetszett, jókat nevettem, és gyorsan elrepült az az egy óra. Sajnáltam, hogy vége lett. Tudom, hogy ez már az utolsó előadásai egyike volt, de szívem szerint ajánlanám megtekintésre férfiaknak és nőknek, hogy lássák, mennyire másként gondolkozik a két nem, azaz belelássanak a másik nem gondolkodásába, érzésvilágába, hátha ez közelebb hozza őket, toleránsabbá válnak egymással.

Következő művelődési etapom november végén lesz. A Hálózatot nézem meg a Centrál Színházban.

S mivel Anyu megkért, hogy vegyek neki jegyet az Operaházba egy előadásra, mert szeretne oda elmenni, belülről is megnézni (egy tourra is befizetem majd), így már egy opera előadásra is van jegyünk, igaz, egy februárira. (A jegyáron meglepődtem. Drága ajándék magamnak mint kísérő.)

Egy hét múlva pedig maraton. Ilyen tájt már javában heverem ki a futott 42,2 km-t…. Hogy fel vagyok-e készítve rá fizikailag?! Remélem. Jövő héten annyit igyekszek majd aludni, amennyit lehet. Sajnálom, hogy pont a következő héten lesz a munkahelyen két nap is egész napos oktatás (ezen a héten 3 nappal áldottak meg, és közben végezni is kellett a munkámat), és a maradék három napon pedig helyettesítek. Most örülök, hogy nem szombaton van a verseny.
No, majd lesz valami. Ahogy mindig.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..