Évkezdés – sport terén

Vasárnap reggel egy jó 9 órás alvás után 7 órakor kezdtem ébredezni. Eléggé félhomály volt a szobában, így nehéz volt eldöntenem, hány óra is van. De ez lett volna akkor is, ha két órával később eszmélek. Az ágyamban ülve, kávézva vártam a csodát, hogy végre igazán felkel a nap, és nappali világosság lesz az amúgy nyugati fekvésű helységben. Hát, azt várhattam volna estig! Egész nap borús, ködös, esős idő volt.

Bár az időjárás nem volt túl lelkesítő egy hosszúfutáshoz, mégis összeszedtem magamat, és elindultam az egy óra 40 perces kocogásomra. Ilyen hosszút tavaly május óta nem futottam, volt is bennem némi kétség, hogy ez menni fog-e, de mivel szombaton tényleg nem sportoltam semmit, úgy gondoltam, elég kipihent vagyok hozzá és megy majd izomemlékezetből is. Ment is. Ugyan a végére elfáradtam rendesen, főleg a lábaim, de ez egész napra nem nyomta rá a bélyegét.

Mivel január 2-tól a Polar Flow edzéstervező programját használom (maratonra készít fel – bár nem szándékozom valóban lefutni ezt a távot versenyen, de kell egy cél), az osztotta be, hogy hétfőn már fussak is egy órát egy közepes tempóval. Na, ezt se csináltam már egy jó ideje, szóval hümmögve, de elindultam, s lefutottam az egy órát.

A hétfői napom gáz volt. Nem fizikailag, hanem mentálisan: a melóban stresszes volt a nap, végig azt éreztem, hogy nem haladok előre a dolgokkal, csak egy helyben toporgok, pedig megállás nélkül a problémás helyzeteket igyekszem megoldani.

Kedden, azaz tegnap reggel már éreztem, hogy fáradtabb vagyok, így egy lazább erősítő edzést csináltam. A munkanap már könnyebb volt, lezártam ügyeket, haladtam előre.

Ma reggel (szerda) viszont úgy ébredtem egy viszonylag nyugis alvás után, hogy mosott rongy vagyok, no way, hogy én ma intervallumos futást csináljak a -8 C fokban odakinn. Így áttettem holnapra, mára pedig egy 8-8 perces dinamikus és statikus nyújtás jutott.

A konklúzió az lett részemről, hogy a vasárnapi hosszú után a hétfő az erősítő edzésé lesz, és kedden fogok csak futni. Szóval, átvariálom majd egy ideig a Polar Flow edzéstervét, amíg bele nem rázódok a hosszabb futásokba.

Na, megyek dolgozni.

Utóirat: a kisebbik fiam sikeresen megszerezte az alapképzésen a diplomáját tegnap. Juhéé!


Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..