Tegnap letette Apu a konyhában és a fürdőben a PVC-padlót. Segítettem neki, különösen a formára szabásnál, de a munka oroszlán részét ő végezte. … kéne teát csinálnom magamnak … Bár hét óra volt, én neki estem – hogy haladjak, és egy újabb feladatot pipáljak ki – a kisebb szoba szőnyegének. Mosószeres vízbe mártott kefével súroltam fel a 12 négyzetmétert, majd tisztítógéppel felszívattam a koszos löttyöt. Hát túl sok vizet nem sikerült visszanyernem a szőnyegből, de amit a gépből kiöntöttem, bizony fekete volt. Kíváncsi vagyok az eredményre. Ma jó lenne a nagyobb szobát felsikálni, hogy holnap csak ablakot kelljen pucolnom, meg felmosnom. A konyha-fürdő-wc hármas kitakarításának időpontja még kérdéses, de mivel csütörtök délutánra tervezem a költözést, nem sok választásom van. Vagy szerda éjjel, vagy pénteken délután, hogy aztán a ki- és helyre pakolás örömének adhassam át magam.

Ja, és nálam nem nagyon működik a “ha valami gondom-bajom-lelki válságom van, akkor takarítok” módszer. Múltkorában ezt kaptam tanácsként egy jóbaráttól. Bár hasznos, és a fölös (feles) energiákat leköti a fizikai sika-mika, de a gondolatok ugyanúgy nyüzsögnek a fejemben. Nálam talán a zene, egy jó film, egy kellemes és szórakoztató társaság jobban bejön, mert ekkor ki tud kapcsolni az agyam, és mással foglalkozom. Nekem emberekre van szükségem.

Jelenleg emberhiányban szenvedek. Ikrek jegyű vagyok, és nincsenek emberek körülöttem.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..