Bor

Ülök a fotelban. Kezemben pohár. Öblös hassal, vékony lábbal, széles talppal. A lámpafény elé emelem, hogy a vöröslő bor sárgás bordóként ragyogjon át az üveg falán. Az orrom mélyet szippant a pohárból kiáramló illatfelhőből, majd lassan kornyolok a borból. Az ital szárassága, ízének teltsége borzolja a nyelvem összes ízlelőbimbóját. Lehunyom szemeim. Érzem, hogy már bódit az alkohol. Nem az első korty volt, hiszen újra és újra kínálja, itatja magát a szőlő érlelt leve.

Ezt a kábaságot, a fej mozdulására megtörténő enyhe szédülést nem szeretem, s mégis hívogat. “Igyál még, ezt az álkönnyedséget keresed. Ezt akarod!” … S kortyolok még … még… A fotel úgyis megtart…. nem kell innen felkelnem… jó itt nekem…

Csend…. kótyagos gondolatok jönnek-mennek… fogat kéne mosni… aztán wc-re menni… az ágyba bekábulni … aludni, aludni… óh, hagyjál már!… ki tud ilyenkor …. szédülősen… aludni… Így, itt a fotelban ülve is minden … forog … az ágyban totál szédülnék… Huh! … hol az asztal?… a padló? … jó itt nekem… itt … al … szom ….

poh??r t??rik

4 hozzászólás

  1. Kékszemű(d) írja:

    Úgy értem, hogy szédülésig… 🙂 Azt tudom, hogy szereted a bort – én is… 🙂 De ahhoz nem volt szerncsém, hogy szédülésig lássalak…

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..