Mozdulatok

Mozgás. Figyelem a körülöttem táncoló férfiakat. Van, aki esetlenül, szinte kockásan táncol, van, aki ugrálva, van, aki szinte szétesve, van, aki minden mozdulatában él és tudatában van az izmainak, porciái lazaságának.

Nézem azokat, akik a “jó mozgású” kategóriába sorolhatóak (ez a legkisebb csoport). Elismerem, hogy jók. Van olyan pasi, akinek tömör, sokat ígérőek a mozdulatai, s talán egy percre megfuttatja a fantáziám, de tudom, csak ennyire. Mert aztán kialszik az érdeklődés, és a mozgása unalmassá válik számomra. S van az (eddig kettőt láttam – sajnos, egyik sem itt táncol), akinek mozgását akár egész nap elnézném. Könnyed, minden porcikájában mozgó, élettel teli. Olyan, mint a játékos szellő.

Levegős jegy vagyok, talán pont ezért tetszik.

A múltkoriban elfilóztam, vajon mennyire látszik meg a Napjegye, illetve aszcendense valakinek a mozgásán. Eddig csak azokból tudok kiindulni, akikét ismerem. A tánctanárunk tipikus Ikrek. Szerintem még az aszcendense is valami levegős jegy. A Bikákon is látszik a tömörség, az, hogy olyan földiesek. A többi meg még későbbi vizsgálat tárgya.

Én is tipikus Ikrek vagyok. Könnyen vezethető, szinte levegő vagyok a férfi kezén. Viszont azon a lépések vagy mozdulatok elsajátítása, melyek a súlyt, a tömörséget, a földiességet igényelik, sokkal több gyakorlást igényel.

Bla.bla.bla.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..