Egy délután

A történethez előljáróban két gondolatom van. Egy: nagyon ritkán felejtem el a hozzám leginkább közelálló exeimnek a születésnapját, még akkor is, ha nem áll szándékomban felköszönteni őket. Legalább gondolatban megteszem. Kettő: nincsenek véletlenek. Mindennek van értelme, még akkor is, ha először nem látjuk az összefüggéseket.

Szóval, tegnap reggeli hasraesésem nyomán megfájdult a jobb vállam, illetve a bal térdem kezdett el vacakolni, és emiatt inkább lemondam a délután edzés megtartásáról. Úgy indultam hazafelé gyalog, hogy legalább lesz egy délutánom, amikor felteszem a lábaimat, vagy végre alaposabb nyújtás csinálok, azaz csak magammal foglalkozok.

Hát, nem ez lett. 100 méter után már láttam az exemet, hogy vár rám. Váratlanul ért, és nem tudtam, mire számíthatok.

Köszöntöttük egymást, persze ő megöllelt, majd elmondta, mi volt az oka, hogy megkeresett. Születésnapja volt. Kicsit szégyelltem magamat, hogy így elfelejtkeztem erről, de tulajdonképpen csak magam előtt.

Gyalogoltunk, aztán elmentünk teázni. Többnyire hallgattam, ő meg mesélte mindazt, amit szerintem már hónapok óta gyűjtögetett, hogy majd rám zúdítja. Bár újfent biztosított a hozzám való ragaszkodása felől, de most nem volt annyira tolakodó.

Hogy mit éreztem? Azt, hogy túl sok minden nem változott. Az igen, hogy úgy tűnik, megértette és ki is mondta, hol rontotta el, illetve hol rontottuk el. És azt is, hogy így kellett lennie, mert azzal a gondolkodásával, amivel jó féléve, éve hozzáállt kettőnkhöz, hozzám, nem hallgatott, nem értett volna meg, bármit is mondok neki. Erre csak bólogatni tudtam.

És azt is éreztem – és most őszinte leszek -, hogy hízeleg nekem a ragaszkodása. De nem hat meg. Ismerem őt. Még akkor is, ha változott az elmúlt hónapokban. Nem rezdült meg bennem semmi. Figyeltem és hallgattam. Majd a házunk előtt elköszöntem tőle.

Az én utam más fele visz már.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..