Újra étkezés

Továbbfolytatva az előző bejegyzés gondolatát kifejteném, miért nem tudnék perpillanat vegán lenni.

Először is szűk az az élelmiszerkör, amiből tudok válogatni. Rengeteg gyümölcs, és jó pár zöldség kiesik a FODMAP tartalmuk miatt.

Fehérjét jelenleg elsősorban húsfélékből pótlom. Ugyan eszek vegán fehérjét is, de ezekkel a porokkal úgy vagyok, hogy vagy igazak, vagy nem. Illetve kiegészítésnek okék, de ha organikus fehérje forrást keresek, az lenne a szója és egyéb hüvelyesek. Na, ezek egyből kiesnek nálam a puffasztó hatásuk miatt.

Úgyhogy egyelőre tudnék zöldsalátát enni olajbogyóval, magvakkal és földi mogyoróval, pár zöldség félét nyersen, egyeseket főzve is. Fehérjét csak vegán fehérje porokból tudnám pótolni. Végülis most ugyanezeket eszem hússal kiegészítve, és kevés sajttal. Olykor megengedek magamnak egy laktózmentes túrórudit.

Hát ezért nem akarok vegán lenni….

De csak húsevő sem. Próbáltam egy rövid ideig. De mindig is kardinális kérdés volt nálam az emésztésem gyorsasága vagy lassúsága, s mivel azt vettem észre, hogy csak húsfogyasztásnál inkább az utóbbi valósul meg, muszáj vagyok rostbevitellel javítani a sebességen.

Jó lenne újra megélni azt a gondtalanságot, amikor azt eszek, amit, és olyan jóízűen, ahogy csak lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..