Mozgás

A lábam még mindig bibis. Bár a reggeli edzéseket, és a szükséges járkálást nem számítva, egyáltalán nem terhelem.

Odáig jutottam, hogy már ha ráállok, a terhelést megszüntetésekor (azaz leveszem a testsúlyomat a lábfejemről, és emelem a lábamat), belenyilall a fájdalom. Néha pihentetés alatt is érzem. Igyekszem mozgatni, forgatni, nyújtani, erősíteni, sőt még lóbalzsammal is kenem naponta négyszer, és semmi. Pedig az első pár kenés után úgy éreztem, hogy jobb a helyzet. És nem.

Ha minden jól megy, jövő héten át lesz világítva, illetve orvos is megnézi.

Ami a futást illeti, őszintén szólva nem hiányzik. Igaz, most, hogy fáj a bal lábfejem, valóban semmi vonzó nincs még a gyaloglásban sem. Az aszfaltos futástól pedig perpill kiráz a hideg.

Egy dolog miatt sajnálom, hogy ennyi idő kimarad a futásból: kezdhetek mindent elölről visszaépíteni.

Hogy azért ne csak erősítés legyen a porondon (bár néha ez is remekül felviszi a pulzusomat), ma az edzésemet egy 15 perces kardióval kezdtem. 5 gyakorlat három körben ismételve (50 mp munka/10 mp pihenő). A csuklón mérem az otthoni edzések alatt a pulzusomat, és most a 15 perc alatt nem volt meggyőző, amit láttam. Vagy még kipihent voltam, vagy rosszul mért az óra. Úgy éreztem, hogy kilihegem a tüdőmet a helyéről, közben az óra egy kissé megemelkedett pulzust mutatott. Anyád!

Aztán úgy gondoltam, hogy nem az óra határozza meg a testem működését, és szerintem ez a 15 perces fújtatás igenis megemelte a pulzusomat és kardiónak számít.

Aztán, miután kipihegtem magamat, jöhetett a 7 gyakorlatos, 3 körös homokzsákos intervallumos erősítés. Egyedül az oldal deszkapóznál nem használtam a zsákot. Hát, végigfújtattam a 21 percet, és nézve a rögzített pulzusgörbét, az edzésem ezen része is simán elmegy kardiónak.

Ha a mellkaspánt lett volna rajtam, jobban hinnék a mért pulzusnak, to tell you the truth. De azért egy kiindulásnak azért ez is jó.

Hát, igen, jól érzed. Ezen edzések miatt sem hiányzik a futás. Csak a terepes része. Az bizony igen. Emiatt sajnálom, hogy még gyalogolni sem tudok.

Tulajdonképpen most arra vagyok szorítva, hogy ne menjek sehova. Kb. 300 méter az, amit egyben le tudok gyalogolni a fájdalom mellett. Utána már érzem, hogy csak rosszabbodik a lábam.

Ugye lehet látni a helyzet abszurditását?

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..