Miért is menne könnyen?!

A kis kocsimmal sikerült egy hete vasárnap elhozni a kerékpáromat és a görgőt. Ha már ki lett adva az orvos által, hogy bicikliznem kell. Meg egyébként is.

Bepakoltam a görgőhöz való edzőgumit is a hátsó kerékre, hogy kíméljem a kintre valót. Életemben nem cseréltem még gumit kerékpáron. Így indultam neki múlt hétfő reggel a cserének.

Már a levétel küzdelmesnek ígérkezett, aztán valahogy merészebben álltam a dologhoz, és sikerült végre alányúlnom a műanyag szerszámmal a külső alá, majd kipattintani a felniből. Innen már könnyebben ment a leszedés, bár voltak újabb kétségbeesések: “a videón a lánynak miért ment olyan egyszerűen, nekem meg miért nem…????

Azt hittem, a lecsupaszított felnire egyszerű lesz a kék edző gumi (alá a belső) feltétele. Miután az utolsó 20-25 cm résznyit nem sikerült bepasszírozni a felnibe – pár kétségbeesett könnycseppet elmorzsolva –
negyedórás kínlódás után sem, feladtam. Vissza az egész.

Na, mintha az oly könnyű lett volna! Az ujjaim már egyre erőtlenebbek lettek a húzástól-vonástól, lassan már mindenhol izomlázat éreztem a karjaimban, felső testemben. Újabb küzdelem a kinti külső gumi felhelyezésénél, újfent a sírás szélén szidtam az az naptól kezdődő lockdownt: nem mehetek el egy kerékpárszervizbe se segítségért. Aztán valahogy megkönyörült az ég, és sikerült a lehetetlennek tűnő.

Végre felhelyezhettem a biciklit a görgőre, igaz, nem úgy, ahogy akartam volna: edzőgumival.

De azóta már négyszer tekertem, ahogy az edző kérte.

Ma reggel már a fenekem sem panaszkodott a 45 perces edzés végén. Hozzászokott a nyereghez.

Még három hétig csak kerekezés lesz, aztán szépen behozzuk a futást. Egyelőre felváltva, hogy az összeforrt csont alkalmazkodjon a terheléshez.

Addig igyekszem a gyaloglás mennyiségét növelni sétával.

A bal bokámat kénytelen voltam beragasztani kinez tape-pel, mert érzem egy-egy gyaloglás után. Tegnap is sétáltunk 3-4 km-t, és a bokám fáradt el, nem a sérült lábfej rész. Erre is figyelnem kell.

Most jó biciklizni, és egyelőre teljesen elég nekem, plusz az a kilátás, hogy végre gyalogolhatok is. Még mindig nem hiányzik a futás.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..