Úgy egyszerre minden!

És még nem vagyok benne a sűrűjében.

E hétre az itthon dolgozást kaptam. Nem bánom. Már csak azért sem, mert így spórolok a benzinen.

Közben pedig egyel előrébb leszek, ami a munkahelyet illeti. Belépek hivatalosan is az állami alkalmazottak körébe. Szépen hangzó besorolással.

Lassan belenyugszom, hogy azt kell csinálnom, amit. Amíg nem veszek saját otthont, és nem találok jobbat, megfelelőbbet, ezt kell szeretnem. És azzal járok jobban, ha nem ágálok, hanem csinálom minden nyígás nélkül. Most, hogy hirtelen nyakamba szakadtak az ilyen-olyan feladatok, csak haladok az árral.

A régi otthonom, lakásom eladása is útjára indul. Ha megkötöm a szerződést az ingatlanirodával, akkor már csak a benne levő ingóságok szortírozása a dolgom: ezt viszem tovább, ezt eladom, ez mehet a kukába.

Nem sok mindent akarok elhozni, de ezeket a holmikat majd tenni kell valahova. Talán beszuszakolom ide az albérletbe, vagy bérelek egy tárolóhelyet.

Közben pedig csinálom a könyvelő sulit. Hasznos lenne elvégezni. Már most érzem, hogy felvettem a fonalat, és a munkahelyen sem vagyok tök süket bizonyos pénzügyi témákban.

Még csak egy, de annál keményebb (adózás) tantárgyat kell – kötelezően – nyomon követnem. Ez abban segítség, hogy belerázódom a tanulásba. Április közepén jön a Könyvviteli ismeretek. Bár ebből is felmentésem van, úgy érzem, nem árt, ha rendszeresen hallgatom és dolgozom az online órákon, mintha ebből is vizsgáznom kellene. Huszonvalahány éve volt utoljára könyveléssel kapcsolatos órám az egyetemen.

Ha tervezek is valami pihenés félét a nyárra, csak a suli által meghagyott két hétre tehetem. De bármilyen utazás (belföld) több tényezős. Függ a páromtól, a munkahelytől, az egyéb rendeletektől.

Úgyhogy ezen intenzív sulival lekötöttem minden szabadidőmet októberig. Valamit valamiért. Remélem, azért egy házat (vagy lakást) még fogok tudni venni közben, mert már a karácsonyt az új otthonomban szeretném tölteni. Jó lenne.


Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..